Kurkuma, boswellia & gember
Wat is kurkuma?
Kurkuma, het gele pigment van de Curcuma longa-wortelstok, wordt al sinds de oudheid gebruikt als traditioneel kruidenmiddel in India, gele kleurstof voor textiel, smaakstof en als onderdeel van currypoeder. Kurkuma bevat actieve curcuminoïden waarvan curcumine de belangrijkste is.Wat is boswellia?
Boswellia serrata (ook wel een wierookboom genoemd) is een boomsoort uit de droge berggebieden van o.a. India, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Uit het hars van de boomstam worden de boswelliazuren gehaald worden. Het 3-O-acetyl-11-keto-ß-boswelliazuur (AKBA) is het meest actieve boswelliazuur.
Wat is gember?
Gember (Zingiber offcinale) behoort net zoals kurkuma tot de familie van de Zingiberaceae. De primaire componenten van gember zijn de gingerolen en zingeronen.
Waarvoor kunnen kurkuma, boswellia en gember helpen?
Deze 3 plantenextracten helpen om de ontsteking van gewrichten tegen te gaan en de soepelheid ervan te behouden. Naarmate we ouder worden, neemt de beweeglijkheid van de gewrichten af. Bij sporters of personen die langdurig dezelfde activiteit verrichten, kunnen de gewrichten bovendien op jongere leeftijd gevoeliger worden.Opneembaarheid van kurkuma en boswellia verhogen
Kurkuma en boswellia zijn vetoplosbaar en hierdoor moeilijk opneembaar door het lichaam. De opneembaarheid in het lichaam (biobeschikbaarheid) kan verhoogd worden door het toepassen van specifieke technologieën, zoals een fenegriekmatrix (een natuurlijke vezel). In matrixvorm garandeert deze natuurlijke drager een hogere opneembaarheid van kurkuma en boswellia in het lichaam.
Nut van cofactoren
Het toevoegen van cofactoren heeft een versterkend effect. Vitamine D heeft een positief effect op de soepelheid van de pezen en vitamine C op de vorming van het kraakbeen.Kurkuma, boswellia en gember zijn natuurlijke ingrediënten, kennen een hoge tolerantie, zijn gluten-, soja- en lactosevrij en zijn geschikt voor vegetariërs.