d Wat is kurkuma? | Curcudyn

Kurkuma, boswellia & gember

Kurkuma, boswellia en gember worden al eeuwenlang gebruikt in de volksgeneeskunde omdat ze de soepelheid van de gewrichten ondersteunen.

Wat is kurkuma?

Kurkuma, het gele pigment van de Curcuma longa-wortelstok, wordt al sinds de oudheid gebruikt als traditioneel kruidenmiddel in India, gele kleurstof voor textiel, smaakstof en als onderdeel van currypoeder. Kurkuma bevat actieve curcuminoïden waarvan curcumine de belangrijkste is.

Wat is boswellia?

Boswellia serrata (ook wel een wierookboom genoemd) is een boomsoort uit de droge berggebieden van o.a. India, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Uit het hars van de boomstam worden de boswelliazuren gehaald worden. Het 3-O-acetyl-11-keto-ß-boswelliazuur (AKBA) is het meest actieve boswelliazuur.

Wat is gember?

Gember (Zingiber offcinale) behoort net zoals kurkuma tot de familie van de Zingiberaceae. De primaire componenten van gember zijn de gingerolen en zingeronen.

Waarvoor kunnen kurkuma, boswellia en gember helpen?

Deze 3 plantenextracten helpen om de ontsteking van gewrichten tegen te gaan en de soepelheid ervan te behouden. Naarmate we ouder worden, neemt de beweeglijkheid van de gewrichten af. Bij sporters of personen die langdurig dezelfde activiteit verrichten, kunnen de gewrichten bovendien op jongere leeftijd gevoeliger worden.

Opneembaarheid van kurkuma en boswellia verhogen

Kurkuma en boswellia zijn vetoplosbaar en hierdoor moeilijk opneembaar door het lichaam. De opneembaarheid in het lichaam (biobeschikbaarheid) kan verhoogd worden door het toepassen van specifieke technologieën, zoals een fenegriekmatrix (een natuurlijke vezel). In matrixvorm garandeert deze natuurlijke drager een hogere opneembaarheid van kurkuma en boswellia in het lichaam.

Nut van cofactoren

Het toevoegen van cofactoren heeft een versterkend effect. Vitamine D heeft een positief effect op de soepelheid van de pezen en vitamine C op de vorming van het kraakbeen.

Kurkuma, boswellia en gember zijn natuurlijke ingrediënten, kennen een hoge tolerantie, zijn gluten-, soja- en lactosevrij en zijn geschikt voor vegetariërs.
 

Disclaimer

Auteursrecht en recht van de producent van een databank
Deze site is zowel een werk dat door het auteursrecht wordt beschermd, als een databank waarop Metagenics de auteursrechten en rechten van de producent bezit. De teksten, lay-out, tekeningen, foto's, films, grafieken en andere bestanddelen van deze site zijn door het auteursrecht beschermd. Elke kopie, adaptatie, wijziging, vertaling, arrangement, publieke mededeling, huur of andere exploitatievorm van het geheel of een deel van deze site, onder het even welke vorm en met om het even welke middelen, zoals elektronische, mechanische of andere middelen, is volstrekt verboden behalve ingeval van voorafgaandelijke en schriftelijke toestemming van Metagenics. De inhoud van de databank wordt beschermd door het sui generis recht die de producent toelaat om elke opvraging en/of hergebruik van het geheel of een deel van deze inhoud te verbieden. Om het even welke inbreuk op deze rechten kan strafrechtelijk of burgerrechtelijk vervolgd worden.

Merken en handelsnamen
De benamingen, logos en andere tekens die in deze site worden gebruikt, onder andere het logo en de naam Metagenics, zijn merken en/of handelsnamen die wettelijk beschermd zijn. Elk gebruik ervan of van gelijkaardige tekens is volstrekt verboden zonder het voorafgaandelijk en schriftelijk akkoord van Metagenics.

Aansprakelijkheid voor de inhoud
Metagenics besteedt de grootste zorg aan het ontwerp en de instandhouding van deze site. Metagenics kan echter niet de juistheid garanderen van de informatie die zich op deze site bevindt. De gebruiker dient er zich van bewust te zijn dat de informatie zonder voorafgaandelijke kennisgeving gewijzigd kan worden. Metagenics kan geenszins aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van deze site of voor het gebruik dat ervan kan worden gemaakt. Metagenics kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud en het bestaan van andere sites waarmee hyperlinks worden gelegd.